Jump to content

BAN YİYENLER VE OYUNDAKİ ÇELİŞKİ


turkteam

Recommended Posts

Öncelikle merhaba,ben biraz önce okuduğum bi konu üzerine bu yazıyı yazmayı düşündüm ve aklıma takılan şeyleri sizinle paylaşmak istedim.Arkadaşlar ben 3 yıl önce char takası yapmaktan ban yedim.Turkteam 20 lwl rogue mi , 20 lwl dk ile takas etmiştim.Ne benim için ne diğer arkadaş için hiç bi sıkıntı yoktu.Mcoin çektim falan , bi gün bi anda çat diye ban yazısı.Her neyse üstelik süresiz ban.Ne yaptıysam ikna edip açtıramadım.Modum şimdi şey dicek kuralları bilerek oynuyorsunuz , evet inkar etmiyorum , kuralları biliyoruz fakat ; bir çok oyunda bu kurallar var hatta yüzde 80 inde var ama bu kadar acımasız cezalar yok.Gelelim asıl meseleye ban sebepleri;

1-Char takas etmek=Niye böyle bi kural var ? Sürekli aynı karakteri uzun süre oynayan biri sıkılıp güvenilir bi tanıdığıyla neden char takası yapamasın? Sebebi şu deniyor ; char takasında hırsızlık,dolandırıcılık olabiliyormuş ve bu yasak bizim güvenliğimiz içinmiş.Charımız çalınmasın diye... :) Herşey yolundayken charın süresiz ban yemesiyle,bizim charımızın çalınması arasında hiç fark yok ki.Takas yapan zaten birtakım şeyleri göze almıştır ve tedbirinide almıştır.Niye izin vermiyosunuz?Bu kural nasıl bizim için var ?

2-Char alım/satım = Aynı şekilde , biz o kadar emek ve para harcamışız ara vermek istediğimizde , gerçek para dönen bi oyunda biz niye kazanç sağlamayalım?Bu kuralın olmasının sebebi yine 1. kuraldakiyle aynıymış güya :) Biz namuslu bi adamdan char alıp sıkıntı yaşamayıp oynarken , süresiz ban yemek daha adil çünkü ?? Oyun bizi düşünüp süresiz ban atıyo :D

3- 2 acc dan fazla kullanmak= İnanın hayatta çözülmücek bi kural :D Sebebini çözemedim , çözdüm diyen de inanın sadece asılsız bi teori atar ortaya.

4-Sanırım 2 yada 3 den fazla cihazla bağlanmak dı = Allah'ını seversen bu nasıl kural :D niye bağlanmiyim . Belki teyzemlerde ayrı evde ayrı 

arkadaslarda ayrı pc den veya cihazdan bağlanıcam buna niye karışırsın ? 

5-Oyunda gold satışı bile yasak = Bu da mı bizi düşündüklerinden.

!!!Arkadaşlar bu oyunun inanın gram bizi düsündüğü yok.Bu kuralların hepsi oyunun daha fazla kazanç sağlaması uğruna.Char takası olsa nolucak adam diğer karakterler için çok para harcamasına gerek kalmıcak.Çok fazla mcoin çekmicek.Baştan kasmıcak.İtemler dizili olcak . Tabi bu oyunun işine gelmez.2 ACC fazla kullanmak yasak neden ? Yine mcoin daha az çekicen çünkü 3-4 acc açsan partilerde veya görevlerde daha rahat edicen.Char neden satamıyoz.Yine aynı neden adam oyuna başlıcak diyelim. Sen char satıyon adam senden alcak parayı sen kazancan . Oyun buna izin verirmi vermez.Çünkü adam baştan başlayıp bir sürü mcoin çekicek . Char satımı oldumuda yediremeyip para kaçıyo diye süresiz ban atıyorlar.Gold satışı yasak yine bu sebeplerden.Hatta bu email olayı sadece birkez tanımlayabiliyoz . Bunu neden getirdiler ? Baktılar az çok satış oluyo takas oluyo 0 a indirdiler bu durumu.Ya şu bile neden , neden oyunda itemler karaktere bağlanıyo,neden yeni item çıktığında eskisini satamıyoz.300k ya bi axe aldık mı daha üssü çıktımı niye benim 300k verdiğim axe çöp oluyo ? hadi bunuda siz çözün :D Hayır Rus yapımıydı dimi bu oyun ? Komunistler güya ama Kapitalist sistem uyguluyorlar :D 

 

İşin kısası ben oyunun para kazanmasına karşı değilim tabiki kazanıcak geliştircek fakat biraz daha serbestlik getirmeleri lazım.Kurallar tekrar gözden geçirilmeli ama nerdeee 1000 kişi toplanıp mail atsak yine değiştirmezler işlerine gelmez.Bu kadar şey yazdım yakında oyuna geri dönmeyi düşünüyom :D Oyun sevilcek bi oyun ama adil bi sistem yok.Modum bunu kaldırmassınız diye umuyorum , çünkü herhangi bi hakaret ve kötü bi terim kullanmadım. Ben dürüst biriyimdir , adil biriyimdir o yüzden bu gerçekleri yazdım.Biraz da canı yanmış biriyim o takas mevzusu ? Ama bu söylediklerim de yanlışlık göremiyorum.Bunları yazdım çünkü arkadaşlarımızın biraz gözlerini açmak istedim , oynasınlar fakat çok aşırı yatırım yapmasınlar. Dediğim gibi 300 k ya aldığınız staff axe vs. çöp oluyo sonra üzülüyorsunuz ;) max 50 tl yatırımla zevk için oynayın hırs yapmayın iyi oyunlar arkadaslar.Okuyan herkese teşekkürler , sizede modum.

Link to comment
Share on other sites

Yazdıklarının hepsini okudum. Hepsi doğru ve gerçek.Şirket işi biliyor. Nasıl daha fazla para kazanırım diye sadece kendilerini düşünüyorlar. O yüzden oyuna fazla para bağlamayın. Alınan itemler bir süre sonra değerini kaybediyor. Satmak istersen satamıyorsun itemi takınca personel oluyor. Ama bu düzenin böyle gideceği kesin.

Link to comment
Share on other sites

Hesap transferinin şirket adına hiçbir zararı yoktur. Eğer bir Rus sunucusuna girerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Bizim oynadığımız EU-US-BR gibi yan sunucular oyunun sadece ek gelir kapısı. Olmasa da olur cinsten. Rus sunuculardan kazandığı paranın haddi hesabı yoktur. Konu başka yere gitmeden kuralların açık olduğunu hepimiz biliyoruz. Alım-Satım yasaktır. Çünkü artık Destek Ekibi mesajlara yetişemiyor arkadaşlar. Günde aldıkları mesajın sayısı yoktur. Hal böyle olunca böyle katı kurallarda olmak zorunda. Çünkü oyuncu hesabını satıp bir ay sonra bilgilerini destek ekibine verirse hesap bloke olur ya da insiyatife göre sureli bloke ile açılır. Siz siz olun kimseyle hesabınızı paylaşmayın. Çünkü oyunun ilk kuralı "Hesabı açan şahıs, kendi hesabından sorumludur" kuralıdır. O zaman bizde hesabımızı paylaşmaktan sakınalım. Bu her oyun için böyledir. Bir diğer konu gold transferi vs. bunlar zaten hala yapılan şeyler. Buna kimse dur diyemez ki. Biz defalarca dememize rağmen biri çıkıp yapar. Sonra "kandırıldım, soyuldum" der burada ve ya world chatte. O yüzden bir daha sakınalım. Hesabımızın kötü ellere geçmesinden, bizleri kandırabilecek insanlardan. Ve son olarak, para konusuna gelirsek. Oyun Free to Play fakat pek de öyle söylenemez. 5 yılda para yatırmadan bu oyunu oynayıp usta olsan, 1 ayda bütün parasını oyuna yatıran Ada'mı alt edemezsin. Doğruya doğru. Dahası oyun, hedeflediği "2 level up" sistemiyle kendini hiç bir zaman eskitmiyor. Nasıl yani? Sen oynarsın oynarsın (para yatırırsın) sıkılmaya başladığın o anda oyun yenilenir. Ve döngü devam eder. İnsan hırsının en sevdiği şey, yeni gelen şeyleri ilk deneyip, ilk bulup, ilk tadıp oyun da en önde olmaktır. Eğer bu oyunun içindeki oyundaysak bizler ne yazık ki içindeyiz, yapılacak bişey yok. O anın tadını çıkarcaz. Söyleyeceklerim bu kadar umarım faydalı olmuştur demek istediklerim.
Link to comment
Share on other sites

Desteğin için çok teşekkür ederim . Sana çok saygı duyuyorum .Geçmişte de saygı duyuyordum. Az bişi tartışmış olsakta geçmişte :) ,, saygın biri olduğunu biliyorum ve öyle düşünüyorum.O yüzden senin desteğini aldığıma çok sevindim.Dediğin gibi hiç bişi yapmasınlar,bari en azından şu aldığımız itemler personel olmasa arena itemleri olsun o sıkıntı değil , diğerleri olmasa yeterdi.Okuduğun ve destek verdiğin için çok teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

Modum size de katılıyorum.Diğer oyunlarda da bu kurallar var zaten belirttim . Ama süresiz ban çok acımasızca.Daha uygun ceza yöntemleri olabilir.Takas yapıp char caldıranda hatasının bedelini cekicek . Cünkü mahsum şekilde takas yapanlarda var.Takasın ben şirket adına zararı olduğu düşüncesindeyim siz farklı düşünebilirsiniz.Destek ekibi mesajlara yetişemeyebilir birçok oyunda da bu mevcut inanılmaz çok mail atılıyor bir çok oyunda .Yani gerekçe bu olamaz bence . Bunun çözümü süresiz ban atmak mıdır ? Tartışılır haklı şekilde.Ben bu kuralların daha doğrusu bu ceza yönteminin durumu daha kötüye götürdüğüne inanıyorum.Şu anda da bir çok kişi takas yapmaya char satmaya devam ediyo . Artık email de değişmiyo durum daha beter oldu.Adam direk alabilcek chari bu kimseyi durdurmadi . Süresiz ban da durdurmuyo yine daha beter yapıyo . Olaya çözmeye yönelik bi hamle değil bence yöneticilerin yaptığı daha betere sürükleme.Çözmeye yönelik bir sürü yol var niye bu şekli kullanıyorlar ben ona şaşıyorum.Ama herkesin kendi düşüncesi saygı duyarım :) teşekkürler cevap için iyi akşamlar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...