Jump to content

Ilginc Olaylar


Legionn

Recommended Posts

Merhaba,

 

Bu baslik altinda yasadiginiz, bir akrabanizin yasadigi veya internette gordugunuz herhangi bir ilginc olayi, hikayeyi anlatabilirsiniz

Link to comment
Share on other sites

Yorum yapan yok mu? :) Açılış benden olsun.

 

 

Japonya'da olan bir depremde kurtarma ekibi genç bir kadının yaşadığı enkaza ulaşırlar. Yıkıntıların arasında kadının cesedine ulaşırlar. Kadının enkaz altındaki pozisyonu biraz ilginçtir sanki ellerinde bir şey tutarak iş yaparken dizlerinin üzerine çokmüş haldedir. Bu esnada sanki ev üzerine yıkılmış gibidir. Kurtarma ekibinin lideri yine de canlı olma ümidi ile kadına ulaşmaya çalışır, maalesef kadın çoktan ölmüştür.

 

Ekip oradan başka bir enkaza hareket etmek üzere iken bir sebepten dolayı ekip lideri açtığı delikten içeri doğru kadının cesedinin altına doğru bakar ve seslenir ! "bir çocuk!..bir çocuk var!" der.

Ekip uzun bir çalışmadan sonra çiçekli bir battaniye içinde ölü kadının cesedinin altında 3 aylık bir çocuk bulurlar. Kadın son bir hamle ile çocuğunu kurtarmak için bedenini ona siper yapmıştır. Ekip çocuğa ulaştığında hala bebek uyumaktadır.

 

Doktor çabucak gelir ve çocuğu muayene eder.

Battaniyeyi açtığında içinde bir cep telefonu bulur. Ekranda yazılı bir mesaj vardır. mesajda şu yazıyordur!..

 

" Eğer kurtarıldıysan, seni sevdiğimi hatırla!"

 

Bir annenin çocuğuna olan sevgisini ölüm anında bile ona anlatma çabasının en güzel örneği!

Link to comment
Share on other sites

Christine Chubbuck canlı yayında intihar eden ilk haber sunucusu. 15 Temmuz 1974'te, canlı yayın başladıktan sekiz dakika sonra genç sunucu "Kanal 40'ın en güncel haberleri ekrana getirme politikası olarak bir tane daha izleyeceksiniz: Bir intihar girişimi" dedi ve belindeki silahı kafasına dayayarak tetiği çekti.
Link to comment
Share on other sites

Amerikalı komedyen Dick Shawn kahkaha dolu şovu sırasında meslektaşlarını eleştiriyordu. "İşim için hiçbir zaman yerlere kapanmam" derken sahnenin zeminine düşen Shawn'ı hayranları çılgınca alkışladı. Shawn 10 dakika boyunca aralıksız süren alkışlardan sonra kalkmayınca yanına gelen güvenlik görevlileri öldüğünü fark etti.
Link to comment
Share on other sites

Bobby Leach Niagara Şelaleri'nden bir fıçı içinde atlayan dünyadaki ikinci kişi. Bu atlayıştan başka ölüme meydan okuyan başka girişimleri de bulunuyor. Bu kadar cesur birisinin ölümü ise oldukça ironik. Leach, bir gün bir Yeni Zellanda sokağında yürürken bir portakal kabuğuna basınca kayarak düştü ve bacağını kırdı. Öylesine kötü bir kırıktı ki bacağın kesilmesi gerekiyordu. Cesur adam bir süre sonra kırıkta oluşan hastalıklar yüzünden öldü.
Link to comment
Share on other sites

İsveç Kralı Adolf Frederick tatlıya düşkünlüğüyle tanınıyordu. "Ölümüm savaş arenasında değil yemek masasında olsun" sözüyle ünlü olan İsveç kralının istediği oldu. Hazımsızlık sorunu olan kral 1771'de 61 yaşındayken havyar, havuç çorbası, ringa balığı, karidesli börek, 10 kadeh şampanya ve 14 porsiyon tatlıyı bitirdikten beş dakika sonra dünyaya veda etti.
Link to comment
Share on other sites

Olay Yeri: Diyarbakır Lunaparkta gece bekçisi iki kafadar (zincirlerin ucuna bağlanmış salıncaklardan oluşan) uçan sandalyelere biner ve mekanizmayı çalıştırırlar. Ancak sandalyelerin merkezkaç kuvveti ile dönerek açılmasından dolayı durdurmak için şaltere ulaşamazlar ve sabaha kadar kimseye seslerini duyuramazlar... Bu bekçilerden biri hayatını kaybetmiş, diğeri ise gördüğü uzun tedavilere rağmen eski sağlığına kavuşamamıştır.

Olay Yeri: Kayseri Siz hiç karanlıkta iyi göremediğiniz için yakıt deposunun, tam dolup dolmadığını çakmak yakarak kontrol etme cesaretini kendinizde buldunuz mu?Kayseri şehirlerarası otobüs terminalinde 38 AS 991 plakalı yolcu otobüsüne mazot alan muavin Z. T. Deponun tam dolup dolmadığından emin olmak için çakmak çakarak kontrol etmek ister. Sonuç; Buharlasan mazotun parlaması ve muavinin yanık tedavisi için hastaneye kaldırılması.

Olay Yeri: Karabük Siz demir çelik haddehanesinde çalışan bir isçinin, sigarasını yakmak için 600 tonluk preslerin arasından emekleyerek geçtiğini ve 2.450 santigrad derecedeki fırına ulaşmaya çalışırken son sigarasını yaktığını duydunuz mu?

Olay Yeri: Giresun Siz hiç birisinin, diş ağrısından kurtulmak için çenesine kursun sıktığını ve beynini dağıttığını duydunuz mu?.Yer: İstanbul, SultanbeyliYuttuğu sineği öldürmek için ağzına İlaç sıkıp, zehirlenerek kendiside ölen zamane uyanığını ...

Olay Yeri: Erzurum Birçok ülkede insanlar berbere gidip traş olurlar, ama hiçbir berber, masaj amacıyla müşterisinin kafasını sağa sola çevirirken boynunu kırmaz.

Olay Yeri: Bozcaada Bankamatikten para çekerken başka bir ülkede elektrik çarpmasından ölmezsiniz. Türkiye'de ölürsünüz.

Olay Yeri: Kocaeli, Gebze Nüfus sayım günü sokağa çıkma yasağı nedeniyle bomboş otoyolda (Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yoktur ve olamaz)sayım görevlisi 'bariyerlere' çarpıp ölmez.

Olay Yeri: Adapazarı Siz hiç arabası ile yolda giderken radyoda duyduğu oyun havasıyla coşup, göbek atmak için aracını kenara çeken ve otoyolda göbek atarken arkadan gelen aracın altında kalıp ölen duydunuz mu? Söz konusu olay TEM otoyolu Sapanca mevkiinde meydana gelmiştir

Olay Yeri: Konya Aynı işyerinde, biri gündüz biri gece vardiyasında çalışan ve ikisi de işine motosiklet ile giden baba oğulun, yolda karsılaşmaları normaldir, fakat birbirlerine selam vermek için ellerini sallarken, kaza yapıp ölmesi sadece bizde vaka-i adliyedendir.

Olay Yeri: İstanbul, Ayazağa Gelişmiş ülkelerde, çalışan isçiler, üstlerindeki imalat artıklarını temizlemek için, birbirlerine kompresörle hava tutmazlar. Tutsalar bile,biri şaka yapmak için kompresörü diğerinin poposuna dürtmez.Dürtse bile, diğeri "Ulan şaka öyle yapılmaz böyle yapılır" diye elindeki kompresörü şakacı arkadaşının poposuna dayamaz ve bağırsaklarını basınçtan patlatarak öldürmez.

Olay Yeri: Kocaeli, Dilovası Dünyanın hiçbir yerinde gemi mühendisi kazanı kontrol etmek için kazana girdiğinde biri gelip kazanın kapağını kapatmaz ve sonra da gemi yola çıkmaz.

Olay Yeri: Trabzon Siz hiç başka bir ülkede, bir insanın, tuttuğu futbol takımının maçı, ya da siyasî partinin seçimi kazanıp kazanmayacağı hakkında bir "uzvu" üzerine iddiaya girdiğini, "eğer kazanamazsak, ben de bunu keserim" dediğini, iddiayı kaybedince Besmele ile abdest alıp, iki rekat namaz kıldıktan sonra "onu" kestiği ve kan kaybından öldüğünü duydunuz mu?

Olay Yeri: Rize Hangi ülkede; elektrik direğine yaslanıp, ayakkabısına giren taşı çıkarmak için ayakkabısını silkeleyen birisi, yoldan geçen bir başkası tarafından (cereyana kapıldığı zannedilerek, kurtarmak amacıyla temas etmeden) kürekle vurularak kurtarılmaya çalışılır?

 

 

kaynakca:http://www.dersimiz.com/komik/Hepsi-Yasanmis-Ilginc-Olaylar-21868.html#.U2tmb_l_uSo

Link to comment
Share on other sites

 

Olay Yeri: Adapazarı Siz hiç arabası ile yolda giderken radyoda duyduğu oyun havasıyla coşup, göbek atmak için aracını kenara çeken ve otoyolda göbek atarken arkadan gelen aracın altında kalıp ölen duydunuz mu? Söz konusu olay TEM otoyolu Sapanca mevkiinde meydana gelmiştir

 

 

kaynakca:http://www.dersimiz.com/komik/Hepsi-Yasanmis-Ilginc-Olaylar-21868.html#.U2tmb_l_uSo

 

 

en dramatiği :good:

Link to comment
Share on other sites

İki liseli arkadaş, liseyi bitirdiklerinde yurt dışında

eğitimlerine devam etmek üzere yıllardır harçlıklarını

biriktirmişler. Bu birikimlerini yıllarca her şeyden mahrum kalarak,

fedakarlıklar göstererek yapmışlar.

 

Liseyi beraber bitirdiklerinde Milli Eğitim Bakanını ziyarete

gidip, yurtdışında okumaya gönderilmelerini talep etmişler..

 

Ancak Bakan, gençlerden birini dışarı çıkartmış ve içerdekine,

-Seni gönderebilirim, ama arkadaşını gönderirsem dedikodu olur 'oğlunu

gönderdi derler' onun için onu gönderemem der.

Bu durum dışarıdaki öğrenciye de söylendiğinde, durumu

algılamasının ardından arkadaşına,

-Madem öyle benim biriktirdiğim parayı da sen al, hiç olmazsa

biriktirme amacımı kısmen gerçekleştireyim, der ve yıllardır

fedakarlıklarla biriktirdiği tüm parayı arkadaşına verir.

Evet, bu Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali YÜCEL dir. Dedikodu olmasın

diye göndermediği oğlu ise, bugünün unlu şairi Can YÜCEL dir.

Bu gerçek hikaye henüz bitmedi.

Arkadaşı, İsviçre’ye gider ve burada tip eğitimi alır. O kadar

başarılı olur, o kadar başarılı olur ki, dünyada O'nun adını

duymayan bir tıp adamı kalmamıştır.

Bu profesör Türk olduğunu her fırsatta haykırmış, kendi icat

ettiği, tasarladığı ameliyat aletlerine; Ayşe, Ceylan, Leyla,, Eşek

Semeri gibi Türkçe isimler vermiş ve konusundaki her tıp adamı bu

isimleri kullanmaya başlamıştır.

Tahmin edeceğiniz üzere bu kişi Türkiye de bir hastane açmak

istemiş ama Türk Bürokrasi duvarını aşamamış ve halen bunu

gerçekleştirememiştir.

Oysa İsviçre; -ülkede 60 yaşını aşan doktorlara ameliyat izni

verilmemesine karşılık iki sene üst üste yasalarını değiştirerek

ona bu hakkı tanımıştır.

Evet arkadaşlar bu hikayeyi hiç unutmayacağım.

Bu ünlü cerrah sonunda Türkiye’de tüm üniversitelerimizden takdir

edildi ve Cumhuriyet tarihinde ilk kez, TBMM tarafından "Onur

Madalyası" aldı. Bu kişi; Profesörlerin Profesörü, Profesör GAZİ

YAŞARGiL’ di.

Hikaye hala bitmedi, ünlü şairimiz Can YÜCEL'in oğlu, Yeni Can

YÜCEL doktor olarak mezun oldu ve babası onu can arkadaşı Gazi Yaşargil'e

gönderdi.

O da onu beyin cerrahı olarak yetiştiriyor. Su an Doç. Dr. Yeni

Can YÜCEL...... :give_rose:

Link to comment
Share on other sites

Duymussunuzdur. .

 

Damat adayı ikram edilen kahveden zehirlenip öldü

Konya'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Kız istemeye giden damat adayı, genç kızın ikram ettiği kahveden zehirlenerek yaşamını yitirdi.

 

 

Konya'nın Selçuklu ilçesinde kız istemeye giden T.M ve ailesi Allah'ın emri ile kızlarını istemeden önce kahvelerini içtiler.

 

 

Konya'nın meşhur adeti olan damatların kahvesine tuz atma olayını abartan gelin H.G damadın kahvesinin içerisine peynir, reçel, domates, tuz, yağ, şeker, yumurtanın sarısı ve bal koydu.

 

 

Damat adayı kahveyi içmek istemedi fakat bu bir adet olduğundan gencin ailesi tarafından zorla içirildi.

 

 

Damat büyük ağrı ile hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen aileye  T.M.'nin gıda zehirlenmesinden dolayı hayatını kaybettiği bildirildi.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

vay be bende bi tane anlatayım. adamın biri elini elektrik direğine dayamış poz vermek için. Adamı elektrik çarpmış adam ölmüş. Bunu gören adamın arkadaşı, nasıl öldüğünü anlatmak için o da elini elektrik direğine dayamış ve onuda elektrik çarpmış, ölmüş.

Link to comment
Share on other sites

vay be bende bi tane anlatayım. adamın biri elini elektrik direğine dayamış poz vermek için. Adamı elektrik çarpmış adam ölmüş. Bunu gören adamın arkadaşı, nasıl öldüğünü anlatmak için o da elini elektrik direğine dayamış ve onuda elektrik çarpmış, ölmüş.

 

Fazla zeka basa bela kardeşim  :sorry: ;D ;D ;D
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...