Jump to content

Rogue Skill Build / Taktikler / Tavsiyeler


Liqhtr

Recommended Posts

2 senedir main olarak rogue oynadigimdan önce rogue ile baslama geregi duydum skill build ip uclari vermeye. önce skillerin ne ise yaradigini söyleyeyim.

 

 

Merciless Strike: Temel saldiri skillidir. (skill seviyesine göre hasar artar)

 

 

Gouge: Rakibi bir süre hareketsiz/islevsiz kilar (eger hasar alirsa direkt olarak gouge bozulur. yoksa süresi bitene kadar rakibi islevsiz kilar) (skill süresüne göre rakibi islevsiz kilma süresi artar)

 

 

Stealth: bir süre sizi görünmez yapar ve stealthda iken ataginiz gelecek bir sonraki saldiri icin ekstra olarak artar. (skill seviyesine bagli olarak verecegi ekstra atak ve görünmezlik süresi artar)

 

 

Dodging: bir süre boyunca dodge statinizi yükseltir (skill seviyesine göre artar oran)

 

 

kick in the back: rakibin accuracy (isabet) oranini düsürür (skill seviyesine bagli olarak oran ve süresi artar)

 

 

--------------------------------------------------------

 

 

skilleri nasil dizecegimize gelirse. bana göre 3 farkli rogue taktigi var.

 

 

1-) taktiksel rogue: ilk olarak merciless strikeyi fulleyip sonra gougeyi fullenir. böylece düsük level arenalarda bir rakibin tek basina kalip kolay yem olma süresi uzar. 20 levelde ise stealth fullenir.

 

 

2-) nuker rogue: yine ayni sekilde merciless strike fullenir basta ancak 14 e kadar bu sefer tamamen stealth a verip bir rakibin daha cabuk düsmesini saglamaya calisabilirsiniz. sonrasinda gouge veya baska bir skill fullenebilir.

 

 

3-) dodger rogue. diger ikisi ile ayni sekilde merciless strike ile baslanip stealth ile devam edilir. ama son 4 skill pointi kick in the back ve dodgin ile esit sekilde dagitirsiniz.

 

 

---------------------------------------------------------

 

 

rogue icin genelde crit,dex,accuracy,dodge,peneration önemlidir. bunun icin enchlarda genelde bunlari yapmaya özen göstermelisiniz. ayrica rogueler tek el kilic ve dagger yani hancer kullanabilirler. eger fazla damage vurmak istiyorsaniz dual sword, seri vurmak istiyorsaniz dual dagger. ikisinin ortasinda istiyorsaniz da main hand (soldaki kisim) a sword off hand e dagger koyabilirsiniz. forehand(main hand) de bulunan silahin damagesinin tamami, offhanddaki silahin damagesinin %50 si damagenize eklenir.

 

 

----------------------------------------------------------

 

 

rogueleri arenada kullanirken genelde heavy armorlari gouge ile saf disi birakip hafif zirh giyen daha kirilgan siniflara dogrudan saldirilmali. ancak warlocklara karsi daha ihtiyatli olup genelde plash atabilecegi yerleri tahmin edip oradan uzak durun aksi halde dogrudan bir ölüm sizi bekler. pvplerde ghost hit yapmaya özen gösterin (ghost hit gouge kullanildigi zaman stealth acarken 1 damage vurmaya deniyor. rakip sizi isaretleyemedigi icin dogrudan stealtha girebiliyorsunuz.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...